/ / / סידור המטבח - כל מה שצריך לדעת

סידור המטבח - כל מה שצריך לדעת

המטבח הישראלי מהווה מוקד פעילות משפחתית, ובו מתנהלות הרבה ממטלות הבית.
העיסוק במטבח כל כך אינטנסיבי ושוטף, ובשל כך חשוב ביותר לתכננו ולאבזרו בצורה הפרקטית והנוחה ביותר. יש לחשוב על המיקום של כל דבר ולחסוך תנועות ומרחקים מיותרים. אני מגלה מטבח מדהים בעיצובו הרבה פעמים כאשר אני מגיעה לבית לצורך סידור מטבח, אך ללא קשר לאורך החיים המשפחתי אנו נוטים לקבל את כל עצות האדריכלים באמונה שהם מבינים טוב יותר מאיתנו למה אנו זקוקים ואיך יהיה הכי נוח עבורנו סידור המטבח.
זה לא תמיד נכון!!!
אדריכלים ומעצבים חושבים הרבה פעמים על האפקט העיצובי יותר מאשר על האפקט הפרקטי.
חשוב מאוד לדעת לשלב את שתי הגישות- העיצובית והפונקציונאלית וליצור מטבח אופטימלי לחיי היומיום.

אני נדהמת כל פעם מחדש כמה מטבח יכול להיות חסר פרקטיות ובלי יכולת קיבול של המטבח לצרכי הבית.
אם אתם מתכננים לשפץ את המטבח, מומלץ ראשית לפנות יום שבו תעסקו רק בסידור המטבח ולמידה של כל האלמנטים החשובים לכם, לדוגמא: אתם אוהבים לארח ואוהבים מבחר רב של כלים, צריך להיות להם מקום סביר ונוח.
משום מה, בכל הבתים שאני מגיעה אליהם לצורך סידור מטבח, אני מגלה שכל כלי האירוח נמצאים אי שם בארונות למעלה. למי בכלל יש כח וסבלנות לטיפוס הזה לפני שהאורחים מגיעים ואחרי שהאורחים הולכים? גם אם השקעתם בעיצוב ותהליכי פרזול מטבחים, עדיין צריך להיות הגיון במיקומי הפריטים. עיצוב לחוד ופרקטיות לחוד.
עד לפה על עיצוב המטבח ועכשיו למטבחים קיימים וקצת על סידור מטבח לחיי היום יום.


סידור מכשירים גדולים במטבח
מומלץ בתהליך סידור המטבח למקם את המכשירים הגדולים על מדף/ביחידת ארון
נוחה לשליפה. במידה ומכשירים אלו לא יהיו נוחים לשליפה לא יהיה בהם שימוש, וחבל.
אני ממליצה בכלל לבחון היטב איזה כלי חשמל באמת בשימוש- ישנם מכשירים שבאורח קבע מפונים במהלך עבודתי מבתים רבים: מטחנת בשר, מסחטת מיצים, מיקסר גדול, כבד ומגושם ועוד חברים רבים ממשפחה זו.


סידור צלחות וכלים שונים בשימוש יומיומי:
לכלים אלו ישנן שתי אופציות סידור: האחת בקרבת המדיח, לצורך הקלה לאחר השטיפה.
האופציה השניה, במידה וזה לא מתאפשר, היא למקם כלים אלו בקרבה לנקודת האכילה בכדי להקל על ההגשה.
סידור המטבח תלוי בגודלו, במיקום נקודות החשמל, במיקום פינת האוכל, המגרות ועוד, אולם בגדול רצוי לסדר את המטבח באופן הבא:
טיפ ראשון- על יד הקומקום החשמלי רצוי למקם את הכוסות ואת הקפה, התה, הסוכר, הסוכרזית וכו’.
טיפ שני- צלחות לשימוש יומיומי יש למקם בקרבה לדלפק או שולחן האוכל.
טיפ שלישי- במגירות  מקמו את הסכו"ם המיועד לשימוש יומיומי וכלי עזר לבישול (מערוך , מרית, פטיש שניצל וכד’), שקיות ניילון, נייר כסף ,נילון נצמד-כאשר כל קבוצת פריטים ממוקמת במגירה נפרדת.
טיפ רביעי- יש המארגנים סכו"ם לפי הגדלים השונים. כלי עזר לבישול עדיף לארגן בסלסילות בתוך המגירה.
טיפ חמישי-  אם אין מספיק מקום במגרות- אחסנו בסלסלות גדולות בארון.
טיפ שישי- עדיף לאפסן כלים בשימוש יומיומי בטווח יד. כלים לארועים נדירים במקום- מקמו במקום פחות נגיש.
טיפ שביעי-  תבלינים לשים בסלסילות. קל יותר להוציא ומלכלך פחות את הארון.
 

צרו עמנו קשר: